ad-test-0
ad-test-2

Bosch promite să reducă toate emisiile de carbon, până în 2020

Una dintre cele mai mari companii germane își propune să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până anul viitor, investind miliarde de euro pentru a crește proporția de resurse regenerabile în alimentarea cu energie, pentru a spori economia de energie și a compensa emisiile de CO2.

„Intenționăm să reducem aproximativ 3,3 milioane de tone de emisii de carbon”, a declarat directorul executiv Volkmar Denner. „Schimbările climatice nu sunt povești SF. Când vine vorba de mediu, cuvintele nu sunt suficiente. Companiile trebuie să urmărească neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de carbon, aici și acum.”

Accentul va fi pus, în special, pe eficiența energetică și pe generarea de energie din surse regenerabile, doi factori ce reprezintă pârghiile majore pentru atingerea obiectivelor de mediu.

Până în 2030, Bosch dorește să economisească 1,7 TWh de energie și să genereze 400 GWh din necesarul său de energie din resurse proprii regenerabile. Pentru a sprijini financiar strategia de reducere a emisiilor, consiliul de administrație al Bosch a aprobat un buget anual suplimentar de 100 de milioane de euro, pentru perioada 2018 - 2030.

Costurile de poluare sunt deja suportate de peste 2.000 de companii din Germania cu cele mai mari consumuri de energie, prin certificate achiziționate ca membri ai EU’s Emissions Trading System. Pe lângă acestea, în jur de 3,6 milioane de companii germane care nu sunt înscrise în tranzacțiile de emisii de carbon ar putea suporta costuri suplimentare pentru emisiile fabricilor sau parcurilor auto.

About Author

ad-test-3