ad-test-0
ad-test-2

Apple încheie era iTunes

Potrivit Bloomberg, Apple plănuiește închiderea serviciului iTunes, în viitorul apropiat. Decizia urmează să fie confirmată de către Tim Cook, CEO Apple, în cadrul conferinței anuale pentru developeri, spun specialiștii.

iTunes reprezintă principala modalitate prin care utilizatorii Apple au putut asculta muzică și podcasturi, viziona filme și emisiuni TV, și au putut gestiona dispozitivele lor, pentru aproape două decenii.

Pe măsură ce compania își îndreaptă atenția către alte tool-uri și aplicații, iTunes va fi înlocuit de aplicații desktop separate pentru muzică, podcasturi și TV, iar device-urile iPhone și iPad separă deja aplicațiile în acest mod. În contextul în care compania plănuiește lansarea unui nou iPod în viitorul apropiat, trecerea de la iTunes este probabil o mutare inteligentă de business, luând în considerare recentele atacuri aduse brandului.

Apple este, în prezent, atacată de utilizatori care susțin că datele lor din iTunes au fost vândute unor terțe părți, care au conectat datele obținute cu informații personale, pentru a le vinde comercianților.
Dacă anunțul se dovedește a fi adevărat, această reconfigurare va marca sfârșitul a 16 ani în care a dat startul revoluției comerciale digitale.

După lansarea iTunes, Steve Jobs a declarat pentru Billboard că Apple speră ca aplicația să vină în ajutorul companiilor din industria muzicală. „Casele de producție se află într-o situație dificilă, deoarece oamenii doresc să cumpere muzică online, însă nu există o modalitate de a face asta, așa că o piratează. iTunes e o cale de mijloc”, a declarat acesta.

About Author

ad-test-3