ad-test-0
ad-test-2

Alpha Bank, profit de 9,9 milioane euro în S1

Potrivit unui comunicat transmis la finalul lunii august, Alpha Bank Romania a înregistrat un profit brut de 9,9 milioane euro, în prima jumătate a anului.

Veniturile operaționale au crescut cu 6,6%, ajungând la 68,7 milioane euro, iar cheltuielile operaționale au avansat cu 9,7%, în principal ca urmare creșterii contribuţiei la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare, precum și a creșterii cheltuielilor cu personalul.

“Alpha Bank Romania a înregistrat în prima jumătate a acestui an o creștere a veniturilor operaționale și un profil de risc îmbunătățit. Creditele s-au situat într-un trend pozitiv, în timp ce portofoliul de depozite a crescut cu mult peste ritmul de creștere al pieței, reconfirmând încrederea clienților noștri. Noile premiere bancare din prima parte a anului au dovedit încă o dată spiritul inovator al Alpha Bank.”, a declarant Sergiu Oprescu, Președinte Executiv Alpha Bank România.

„Dacă în anul 2001 Alpha Bank deschidea piața creditelor ipotecare, în 2019 banca noastră a realizat cu succes prima emisiune de obligațiuni ipotecare din România, obligaţiunile fiind listate la Bursele de Valori din Luxemburg și București.”, a adăugat acesta.

Valoarea creditelor a atins 2,6 miliarde euro, creditele ipotecare înregistrând o creștere anuală de 5,6%, până la 1,13 miliarde euro. Totodată, depozitele din portofoliul Alpha Bank Romania au ajuns la 2,44 miliarde euro, crescând semnificativ peste ritmul pieței, cu 16.3% faţă de 6,2% la nivel de sistem.

Rata creditelor neperformante a scăzut semnificativ la 3,7%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, când s-a situat la 7,5%.

În mai 2019, Alpha Bank România a realizat cu succes prima emisiune de obligațiuni ipotecare, în valoare de 200 de milioane de euro, parte a unui program cadru de obligațiuni ipotecare cu un plafon de 1 miliard de euro. Aceasta este prima emisiune de obligațiuni ipotecare realizată de o bancă locală, constituind un punct de reper pentru întreg sistemul bancar românesc.

Foto: Alpha Bank

About Author

ad-test-3